מצרכים:
500 גר' בקר טחון
4-5 גזרים
1/2-3/4 שקית אפונה (עדינה) קפואה
בצל
תפו"א מגורד בפומפיה דקה, ללא הנוזלים
מלח
פלפל
רסק עגבניות
שמן זית
אופן ההכנה-
מערבבים את הבקר הטחון, עם הבצל שקצוץ דק ותפו"א מגורד דק ללא הנוזלים (לסחוט פעמיים).
יוצרים קציצות, ומניחים בסיר, שחומם מראש, עם בצל שהושחם עם מעט שמן זית.
מבשלים את הקציצות עם הנוזלים של הבקר (ושמן הזית, ששימש לטיגון הבצל).
הופכים את הקציצות, ולאחר שהתבשלו והשחימו, מוסיפים, גזר חתוך לקוביות קטנות, מים עד טיפה מעט לגובה של הגזר.
לאחר ריכוך הגזר, מוסיפים 2-3 כפות רסק עגבניות, מלח ופלפל לפי הטעם,
מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים עד רתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דק' נוספות.
בתאבון!