1Z0-053 1Z0-517 640-461 640-722 642-832 648-375 74-344 74-409 A00-212 C2010-503 C2010-598 C2010-651 C2010-652 C2020-605 OG0-091 070-413 070-459 070-496 1Z0-052 C_BOSUP_90

פסטרמה בייתית

כולנו זוכרים את ההצהרה של משרד הבריאות שבשר מעובד הוא מסרטן. הקשר הכי חזק נמצא בין בשר מעובד לסרטן המעי הגס.
מדובר בנקניקים, נקניקיות, המבורגר וכל הבשרים שעוברים תהליך של שימור או עיבוד כלשהו.
אבל אנחנו רגילים לאכול בשר מעובד!! הוא נוח, מהיר, טעיםםםם….
אז קבלו מתכון, לפסטרמה הודו ביתית- היתרון של הודו הוא שהוא דל בשומן, ועשיר בברזל. ואם נכין אותו בבית, נמנע מאותם חומרים מסרטנים.
ניתן לשמור אותו במקרר, ולהמשיך לאכול אותו בכריכים שלנו, של הילדים שלנו, בלי לחשוש לבריאותנו. להפך!!

מצרכים:

1/2 קילו חזה הודו (נתח שלם)

למרינדה:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות פפריקה מתוקה
כף מלח
כף סוכר
כפית פלפל שחור
כוס מים רותחים
3 כפות שמן זית
2-3 שיני שום פרוסות
2-3 עלי דפנה
3 כפות דבש או סילאן

לציפוי:
2 כפות שמן זית
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית מלח
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
2 כפות מים רותחים

אופן ההכנה-
לערבב את הסויה, פפריקה, מלח, סוכר ופלפל בקערה.
להוסיף כוס מים רותחים ולערבב.
לאחר מכן להוסיף שמן זית, שום, עלי דפנה, דבש/סילאן
לחכות שהתערובת תתקרר.
לשים את חזה העוף בקופסה קטנה, להוסיף את המרינדה מעל. ומעט מים, כדי שהתערבת תכסה את החזה.
להשרות במשך יום או יומיים (עד 48 שעות), להעביר את החזה לתבנית אפיה ולמרוח את הציפוי.
להכניס לתנור בחום של 250 מעלות. ולאחר 5 דק' להוריד את הטמפ' ל-150 מעלות לכ-40 דק'.
מדי פעם להרטיב את ההודו עם הנוזלים שמצטברים בתבנית, על מנת שלא יתייבש.

* מומלץ לשים תבנית עם מים בתחית התנור על מנת שההודו לא יתייבש (באמצעות האדים).

ואם אחרי הפסטרמה יש לכם צורך במשהו מתוק (ופרווה במידה ואתם שומרים)…
קבלו מדריך שילמד אתכם, איך לאכול מתוק ולרדת במשקל:

מתוקים ומרזים- מדריך בחינם- לאכול מתוק ולרדת במשקל

לקבלת מדריך בחינם: איך לאכול מתוק ולרדת במשקל השאירי פרטים:

[[ טופס מוטמע]]