1Z0-053 1Z0-517 640-461 640-722 642-832 648-375 74-344 74-409 A00-212 C2010-503 C2010-598 C2010-651 C2010-652 C2020-605 OG0-091 070-413 070-459 070-496 1Z0-052 C_BOSUP_90

ספגטי בולונז משופר

סיבים תזונתיים הם מרכיב חשוב בתזונה. הסיבים התזונתיים נמצאים בפירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות ועוד. סיבים תזונתיים עוזרים לשמור על תפקוד מע' העיכול, עוזרים למניעת סרטן המעי הגס, איזון רמות הסוכר בדם, הורדת כולסטרול, תורמים לתחושת שובע ועוד.
ירקות תורמים ויטמינים ומינרלים שונים, בנוסף לסיבים תזונתיים. הרבה מהסיבים התזונתיים נמצאים בקליפה של הירק, לכן מומלץ להימנע מקילוף הירק כשמתאפשר. חשוב לגוון בצבע הירק, כיוון שכל צבע תורם בצורה אחרת לבריאות.
בד"כ בספגטי בולונז, אנו לא נוהגים לשלב ירקות ולכן, לשיפור מתכון הבולונז, מומלץ להוסיף ירקות שונים, כמודגם במתכון.

רכיבים
לפסטה-
חצי חבילת פסטה
בצל
כף שמן קנולה
2 כפות רסק עגבניות
עגבניה חתוכה לריבועים

לרוטב-
500 גר' בשר בקר טחון רזה
3 קישואים חתוכים לריבועים
4 פטריות גדולות חתוכות גס
בצל
עגבניה גדולה, אדומה ורכה חתוכה לריבועים
3 כפות רסק עגבניות
כף שמן קנולה
פפריקה לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
הפסטה-
להרתיח מים בסיר ולהוסיף את הפסטה, להנמיך את האש. לבשל עד ריכוך הפסטה, להוציא ולסנן.
בסיר, להשחים בצל קצוץ עם מעט שמן קנולה, כאשר השמן נספג, אפשר להוסיף 2 כפות מים על מנת להמשיך ולבשל את הבצל. כשהבצל משנה את צבעו, להוסיף חצי כוס מים, רסק עגבניות, ריבועי עגבניה, מלח ופלפל, עד הסמכת הרוטב.
על אש נמוכה, להוסיף פסטה ולערבב עד אחידות הרוטב על הפסטה. להמשיך לבשל עוד 2 דק'.

הבולונז-
להשחים בצל עם שמן קנולה בסיר, כאשר השמן נספג אפשר להוסיף 2 כפות מים להמשך בישול הבצל. כשהבצל משחים, להוסיף את הבשר הטחון ולערבב. כשהבשר משנה את צבעו, להוסיף חצי כוס מים (תלוי במידת הסמיכות הרצויה), רסק עגבניות, ריבועי עגבניה ופפריקה. לאחר ריכוך העגבניה, להוסיף ריבעוי קישואים. כאשר הקישואים מתחילים להתרכך, להוסיף פטריות. לקראת סוף הבישול, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.