בורגול הוא חיטה שבושלה, יובשה ונגרסה והוא עשיר בסיבים תזונתיים ובעל אינדקס גליקמי נמוך, מה שהופך אותו למזון בריא ומומלץ גם לחולי סוכרת כמנת פחמימה. בסלט הבא הוא המרכיב העיקרי, מה שהופך את הסלט למשביע ומזין. תוספת הנענע והחמוציות מקנות לו טעם ייחודי, מרענן ומתקתק.
מרכיבים-
כוס בורגול גס
עלים מ-5 ענפי נענע גרוסים
4 כפות חמוציות
1/4 בצל סגול קטן
אופן ההכנה-
משרים את הבורגול ב-2 כוסות מים לשעה או עד שהבורגול מתרכך, לאחר ריכוך סוחטים את המים מהבורגול.
קוצצים את העגבניה לפרוסות קצרות ודקות,
קוצצים את הבצל- דק דק
מערבבים את כל החומרים בקערה כולל הנענע ומגישים
בתאבון