אחת המנות הפשוטות להכנה, מהירות הכנה, בריאות מיוחדות וטעימות במיוחד!!
המבורגרים כשרים לפסח.
מתכון באדיבות משה מוזס.
מצרכים-
1 ק"ג בשר טחון דל שומן
כוס סודה (משקה)
בצל אחד גדול
מצות
מלח
פלפל
ניתן להוסיף מיונז קל/ קטשופ או רסק עגבניות
ירקות-
עלי חסה שטופים ומופרדים, חתוכים לרצועות
עגבניות פרוסות לשכבות דקות
עיגולי בצל
מלפפון חמוץ חתוך לפרוסות
אופן ההכנה
חותכים את הבצל באופן דק ומטגנים במחבת עם מעט שמן,
מערבבים את הבשר, הבצל המטוגן, מלח ופלפל לפי הטעם.
חשוב ללוש את הבשר עד ריכוך וקבלת תערובת אחידה.
לאחר מכן, להוסיף את הסודה, וללוש מעט על מנת להחדיר אותה לבשר,
אך לא יותר מדי כדי לא לאבד את הגזים.
משטחים את הבשר בעזרת מערוך לעובי המועדף,
ויוצרים עיגולים שטוחים בצורת המבורגר בעזרת קערה/ כוס או "רינג" ממתכת ומכניסים לתנור,
מורחים בעזרת מברשת מעט שמן זית על ההמבורגרים ואופים עד מידת העשייה הרצויה.
מרטיבים את המצות ויוצרים עיגולים הקטנים מעט מגודלם של ההמבורגרים,
אפשר בעזרת קערה בקוטר מתאים.
מניחים פרוסת מצה עגולה, מעליה חסה, המבורגר, עגבניה, בצל ומלפפון חמוץ
ניתן להוסיף את המיונז הקל הקטשופ או רסק העגבניות,
וסוגרים עם פרוסת מצה עגולה נוספת.
בתאבון!!
מהיר, קל וטעיםםםםם!!
חג שמח