תכולת ויטמין D במזון
ויטמין D הוא ויטמין מסיס בשומן, המגביר את הספיגה של סידן מהמזון במעי, במצבי חסר שלו יורדת קליטת הסידן במעי מ-40% עד ל- 10%! הוא גם מגביר את כניסת הסידן לעצם ומונע הפרשת סידן בשתן. גופינו מסוגל לייצר בעצמו ויטמין D בהשפעת קרינה על סגולה מהשמש על העור, אך עקב כיסוי גופינו בבגדים ובקרם הגנה, חלקנו סובלים מחסר בוויטמין העלול להוביל (במצבים כרוניים) לאוסטיאופורוזיס (הידלדלות העצם). לשימושכם, תכולת ויטמין D במזונות שונים.
עוד בנושא- תכולת סידן במזון
המלצות לצריכת סידן וויטמין D